2019-ben emlékezünk az Osztrák-Magyar Monarchia és Japán között megkötött Barátsági és Kereskedelmi Szerződés aláírásának 150. évfordulójára. Ezen alkalomból Magyarországon és Japánban számos rendezvénnyel ünnepeljük a közös eredményeket, ösztönözve egyben a további sikeres együttműködést is.

Az évforduló kapcsán a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Japán Külügyminisztérium pályázatot hirdet az emlékév logójának kiválasztása céljából. Az emlékévi logó célja az évforduló eseményeinek népszerűsítése. A logópályázat feltételei a következők:

 1. A pályázat áttekintése
  1. Pályázók: Pályázatot benyújthat bármely japán vagy magyar állampolgár, tekintet nélkül korra vagy lakóhelyre.
  2. Leadási határidő: A pályázatok leadási határideje 2018. április 30.
  3. Leadás módja: A pályázatokat e-mailben kell leadni a Külgazdasági és Külügyminisztérium Ázsiai és Csendes-óceáni Főosztályának e-mail címére: azsia@mfa.gov.hu, és a Japán Külügyminisztérium e-mail címére: japanhungary150@mofa.go.jp
  4. A pályázat elbírálása: A beérkezett pályázatokat a japán és a magyar fél által kijelölt bizottság bírálja el; a legjobbnak választott pályázat lesz a 150. évforduló logója.
  5. Eredményhirdetés: A pályázat eredményét kihirdetjük a Japán Külügyminisztérium, a Budapesti Japán Nagykövetség, a Tokiói Magyar Nagykövetség és Magyarország Kormánya honlapján.

 

 1. A pályázás módja
  1. Kérjük, a pályázatokat „150. évforduló – Logópályázat” tárgyú e-mail mellékleteként szíveskedjen az 1.3. pontban megadott e-mailcímekre megküldeni. Kérjük, adja meg nevét és szervezetét, valamint egy rövid leírást a logótervről. Postai úton leadott pályázatokat nem tudunk fogadni.
  2. A logóterveket JPEG, PDF, vagy EPS formátumban kell leadni. A fájl mérete legfeljebb 3 MB lehet, felbontása pedig legalább 300 dpi. A logótervnek nyomtatott formában maximum A4-es méretűnek kell lennie. Formázási változtatások szükség esetén javasolhatók.
  3. A logóterv magyarázata legfeljebb 100 szóból kell, hogy álljon. A magyarázatot külön mellékletként kell csatolni a pályázathoz. Az évforduló nyertes logótervének kihirdetésekor a magyarázatot is ismertetjük.
  4. A logótervet színes és fekete-fehér változatban is kérjük benyújtani. A felhasznált színek és árnyalatok tekintetében nincs korlátozás.
  5. Egy személy több logópályázatot is benyújthat.
  6. A benyújtott logóterveket nem küldjük vissza a pályázónak.

 

 1. Megjegyzések
  1. A pályázó felelősséget vállal azért, hogy a logópályázat anyaga a saját műve, amellyel semmilyen szerzői és egyéb jogot nem sért. A pályázó felelősséget vállal bármilyen esetleges jogsértésből eredő kárért.
  2. A közízlést, vagy törvényeket, ill. jogszabályokat sértő, becsületsértő, vagy harmadik fél szerzői jogát vagy egyéb jogait sértő pályázatokat kizárjuk az elbírálásból. Visszavonjuk a nyertesként kiválasztott pályázatot, amennyiben utólag kiderül, hogy ezen feltételeknek nem felel meg.
  3. A pályázatban leadott logótervekhez, valamint a pályázaton nyertes logóhoz fűződő szerzői jogok a Japán Külügyminisztériumot és Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériumát illetik. A pályázat benyújtásával a pályázó lemond a logótervhez fűződő szerzői és morális jogáról. A benyújtott logóterveket nem változtatjuk meg, kivéve a méretet, a színes/fekete-fehér használatot, valamint a szöveges rész magyar, japán és angol nyelvre történő lefordítását.
  4. A kiválasztott logót a használatból visszavonjuk, amennyiben a pályázatban leadott, a logótervre vonatkozó bármilyen információ hamisnak bizonyul.
  5. A kiválasztott logót a magyar, valamint a japán fél által felhatalmazott szervezetek használhatják a magyar-japán diplomáciai kapcsolatok 150. évfordulójának népszerűsítése céljából.
  6. A pályázatot benyújtókra vonatkozó személyes információkat – a név és intézmény kivételével – nem osztunk meg harmadik féllel a pályázó hozzájárulása nélkül.
  7. A pályázatok benyújtását követően visszajelzés nem történik, a kiválasztott pályázó kivételével a pályázók értesítést nem kapnak. Az elbírálási folyamattal kapcsolatos megkereséseket nem tudunk fogadni.

 

 1. További információk

További információkért kérem, keresse a Külgazdasági és Külügyminisztérium Ázsiai és Csendes-óceáni Főosztályát (azsia@mfa.gov.hu).