Földrengések: Japán a földmozgások tekintetében a világ egyik legveszélyeztetettebb országa; ezért javasoljuk, hogy a személyi sérülések kockázatának csökkentése érdekében ismerkedjen meg a biztonsági előírásokkal, teendőkkel és tartsa be a legszükségesebb óvintézkedéseket.

Szökőár: Szökőár a tengerparton, illetve a tengerpart közelében jelent veszélyt. Ha olyan helyen tartózkodunk, ahol szökőár riasztás van figyeljük a helyi hatóságok figyelmeztetéseit és maradjunk távol a tengerparttól, illetve menjünk egy magaslati helyre.

Tájfunok: Az esős időszakban előforduló tájfunok alatt javasolt figyelemmel kísérni a meteorológiai szolgálatok értesítéseit.

 

  • A japán Katasztrófavédelmi Hivatal tájékoztató portálja (angol):

http://www.bousai.go.jp/index-e.html

http://www.bousai.go.jp/1info/pdf/saigaipamphlet_je.pdf

 

  • A tokiói önkormányzat angol nyelvű biztonsági tájékoztató portálja katasztrófamegelőzéssel, evakuációs útmutatókkal és óvintézkedéssekkel kapcsolatos információkkal (angol):

https://www.metro.tokyo.lg.jp/english/guide/bosai/index.html

https://www.seikatubunka.metro.tokyo.lg.jp/en/bosai.html

 

  • A Föld-, Infrastruktúra-, Közlekedési és Turisztikai Minisztérium katasztrófavédelmi tájékoztató portálja (földrengés, cunami, árvíz, tájfun, vulkánkitörés) (angol):

https://www.mlit.go.jp/river/bousai/olympic/en/prepare02/index.html

 

  • A Japan Meteorológiai Szolgálat előzetes figyelmeztető rendszert üzemeltet. Erről a következő honlapon tájékozódhat angolul:

https://www.data.jma.go.jp/multi/index.html?lang=en