Tisztelt Honfitársaink!

További járattörléseket követően, 2020. március 25-i állapot szerint az elkövetkező hetekben már biztosan nem járnak, és nem lehet Magyarországra jutni Japánból a Swiss, Finnair, LOT, Turkish Airlines, Aeroflot, Emirates és Air France légitársaságok járataival. A KLM Amsterdamból Budapestre március 28-ig jár. Az ANA japán légitársaság Tokióból Bécsbe utoljára március 28-án repül. A Qatar Airways március 25-i állapot szerint még közlekedik, és Budapestre is haza lehet vele jutni, de a jelenlegi helyzetben bizonytalan, hogy ez a lehetőség meddig adott.

Kérünk ezért mindenkit, aki a következő napokban vagy hetekben tervezne magyarországi utat, fontolja meg, hogy minél hamarabb hazatér. A héten még nehézségek árán, de haza lehet jutni kereskedelmi járattal, jövő héten elképzelhető, hogy már úgy sem. 

Kérjük, hazautazási szándékával, repülőjegy módosításával vagy új repülőjegy vásárlásával kapcsolatban haladéktalanul keresse meg légitársaságát vagy utazásszervezőjét.

Ha eddig nem tették meg, ne felejtsék el a konzuli regisztrációt. https://konzuliszolgalat.kormany.hu/regisztralja-kulfoldi-utazasat

Ha az online regisztráció nehézségbe ütközik, kérjük, emailben küldje el adatait a consulate.tio@mfa.gov.hu címre.

A nagykövetségünk és a konzuli szolgálat továbbra is minden lehetséges úton segíti a magyar állampolgárokat.