Tisztelt Japánban élő vagy tartózkodó honfitársaink!

Szeretnénk felhívni a figyelmüket, hogy az új típusú koronavírus miatti rendkívüli helyzetben folyamatosan szűkülnek a Magyarországra való biztonságos visszatérés lehetőségei. 2020. március 23-i állapot szerint az elkövetkező hetekben már biztosan nem járnak és nem lehet Magyarországra jutni Japánból a Swiss, Austrian, Finnair, LOT, Turkish, Aeroflot és a Scandinavian légitársaságok járataival, további légitársaságok (pl. Emirates) pedig napokon belül fogják beszüntetni a tokiói vagy budapesti járataikat illetve mindkettőt. 

Kérünk ezért mindenkit, aki rövid ideig tartó látogatásra érkezett az országba illetve a következő napokban vagy hetekben tervezne magyarországi utat, fontolja meg, hogy minél hamarabb hazatér, mert még egy héten belül is kiszámíthatatlan, hogy mely járatok fognak törlésre vagy ritkításra kerülni. 

Kérjük, hazautazási szándékával, repülőjegy módosításával vagy új repülőjegy vásárlásával kapcsolatban haladéktalanul keresse meg légitársaságát vagy utazásszervezőjét. Ezúton kívánunk mindenkinek biztonságos tartózkodást és hazajutást.

A nagykövetségünk és a konzuli szolgálat továbbra is minden lehetséges úton segíti a magyar állampolgárokat.

 

Konzuli szolgálat