Ezen az oldalon a konzuli hivatal tevékenységi körével összefüggő vagy  leggyakrabban felmerülő kérdéseket és az azokra adott válaszokat gyűjtöttük össze.  

 

  • Hogyan fizethető be a konzuli díj?

2021. január 4-től a konzuli ügyekhez kapcsolódó díjakat az ügyintézéskor, a helyszínen bankkártyával rendezhetik az ügyfelek.

Amennyiben Ön nem rendelkezik bankkártyával, abban az esetben banki befizetéssel teljesítheti a fizetést. Szeretnénk viszont tájékoztatni arról, hogy 2021. február 1-től jelentős banki költséget számol fel a bank.A banki befizetés díjáról kérjük, hogy érdeklődjön az illetékes SMBC bankfióknál. 

A befizetést segítő sablon ITT elérhető. 

  • Intézhető-e postai úton az ügyem?

Útlevél vagy aláírás-hitelesítés továbbá egyéb személyes megjelenést igénylő ügyek esetét kivéve, postai úton is bonyolítható az ügyintézés. Postai ügyintézés esetén kérjük felbélyegzett válaszboríték mellékelését.

  • Fizethetem-e a konzuli díjat euróban?

NEM! 2021. január 4-től a konzuli ügyekhez kapcsolódó díjakat az ügyintézéskor, a helyszínen bankkártyával rendezhetik az ügyfelek.

Amennyiben Ön nem rendelkezik bankkártyával, abban az esetben banki befizetéssel teljesítheti a fizetést. Szeretnénk viszont tájékoztatni arról, hogy 2021. február 1-től jelentős banki költséget számol fel a bank. A banki befizetés díjáról kérjük, hogy érdeklődjön az illetékes SMBC (Sumitomo Mitsui) / 三井住友銀行) bankfióknál.

A befizetést segítő sablon ITT elérhető.